01. dec. 2021

Kan det betale sig at tegne en ejerskifteforsikring?



Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til ekspert@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge og på Boliga.dk.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.



?: Hej Henrik


Vi er et par, der overvejer at købe vores nabohus, som er til salg. Huset er ikke i videre god stand, så vi vil gå og renovere lidt på det løbende – vi forventer nok, at der er nogle skader – men vi ved det faktisk ikke. Kan det betale sig for os at tegne en ejerskifteforsikring? 


Venlig hilsen


L og L


 

!: Kære L og L, 


Ejerskifteforsikringen er et produkt, der er omgærdet af mange misforståelser. Forsikringen dækker for det første ikke de skader og fejl, der er oplyst i tilstandsrapporten. 


Den dækker heller ikke for ting, man selv kan se i forbindelse med besigtigelsen og heller ikke småting, som almindelig vedligeholdelse; et dørhåndtag, der sidder løs, er for eksempel ikke omfattet og heller ikke små ting på grunden, som for eksempel en løs flise. 


Endelig – og det er måske her, hvor der sker flest misforståelser – dækker den kun i forhold til en ejendom af tilsvarende alder og karakter. Det vil sige, at hvis huset er hundrede år gammelt med en kælder uden omfangsdræn, dækker forsikringen ikke for fugt i kælderen. Så der er mange forhold, man skal tage hensyn til. 


Når det er sagt, er der alligevel mange, der på ejerskifteforsikringen får dækning for skader, der ikke var konstateret på tilstandsrapporten. Når man går i gang med at renovere ejendommen, finder man måske skjulte fejl og mangler, som forsikringsselskabet så skal betale. 


Man skal være opmærksom på, at man en ved udskiftning ikke får noget nyt i stedet for noget gammelt. Det vil sige, at der kan ske en reduktion i erstatningen svarende til differencen mellem det nye og det gamle.  


Endelig er der forskellige former for selvrisiko, man selv skal betale som forsikringstager. Det kræver en konkret vurdering af tilstandsrapportens indhold for at kunne træffe den endelig beslutning, men jeg håber, at det her har givet jer et overblik.  


Med venlig hilsen, 


Henrik Høpner