28. sep. 2021

Kend dine naboer - inden du flytter indBoliga.dk udvider boligsøgningen med informationer om naboerne: Fremover er det muligt for alle boligsøgende at se, hvem de vil komme til at støde på i indkørslen eller på trappen, inden de køber et nyt hjem. 


Der er mange ubekendte faktorer, når man rykker teltpælene op og flytter fra vante til nye omgivelser. En af de helt store jokere er, hvem der bor på den anden side af skellet, ovenover, nedenunder eller hvem du deler vægge med.

- Boliga viser en lang række data om boligerne og området, men vi har længe arbejdet på at bringe noget mindst lige så vigtigt frem i lyset: Hvem du skal dele hæk med i de næste 10-20 år, siger Boliga.dks direktør Laust Farver.

- Inden du handler bolig, er det rart at vide, om din nabomatrikel huser den lokale swinger-klub eller bebos af din gamle veninde fra folkeskolen. Der kan være plusser og minusser ved begge dele, men den ønskedam må man selv fiske i. Vi viser blot, hvem der bor der.  

Med Boliga.dks nye nabo-feature kan du se navnene på de naboer, der følger med alle boliger, der i øjeblikket er udbudt offentligt til salg i hele landet – med undtagelse af personer, der er omfattet af navne- og adressebeskyttelse. Samtidig bliver det heller ikke muligt at anvende Boliga.dk til en omvendt søgning, hvor der søges efter navne.


Vigtige informationer om boligkøbet


Det seneste års hektiske boligmarked med et rekordhøjt antal handler og priser, der mange steder befinder sig på det højeste niveau nogensinde, gør det væsentligt, at man er omhyggelig i sin boligjagt – og ikke lader sig rive med til at købe en bolig af mangel på bedre.

Derfor har Boliga.dk hen over sommeren og efteråret lanceret flere nye tiltag, der giver boligkøberne informationer, inden de beslutter sig:

- Der er kommet en afstandsmåling, så man kan se, hvor langt der er til eksempelvis nærmeste skole, indkøb og offentlig transport.

- Et helt nyt skyggekort gør det muligt at se, hvordan skyggerne fra bygninger, træer – sågar flagstange kastes rundt på grunden i løbet af dagen og året, så man sikrer sig, at aftensolen rent faktisk rammer terrassen til de lune sommeraftener.
- Skoleinformationer giver mulighed for, at man hurtigt får et godt indtryk af, hvor ens børn kommer til at have sin daglige gang: Er der eksempelvis god trivsel og et højt fagligt niveau.