Foto: Florencia Viadana, Unsplash
19. Nov. 2020

Lavt udbud: Langt mindre at spare på ejerlejlighederne


Udbuddet af boliger til salg og især ejerlejlighederne rasler stadig ned, og aldrig har der været så lidt for køberne at vælge mellem i jagten på drømmehjemmet.


Og priserne på lejligheder, der så er til salg, er mere stålfaste end tidligere: I hvert fald bliver udbudspriserne lige nu nedjusteret i lige så høj grad som før.


Det viser tal fra boligvisningssiden Boliga.dk.


De knap 5800 ejerlejligheder, som er til salg på landsplan lige nu - sidste år ved samme tid var tallet næsten 2.000 højere – er i øjeblikket gennemsnit sat 4,5 procent ned i pris.


Hvilket er markant lavere end gennemsnittet for både 2018 og 2019, hvor priserne på de udbudte lejligheder var sat 5,6 og 5,7 procent ned. Og særligt siden maj, hvor det lå på 5,3 procent i gennemsnit – er nedslaget på ejerlejlighederne skrumpet ind for hver måned.


Et tydeligt tegn på, hvilke hænder ejerlejlighedsmarkedet befinder sig på lige nu. Det fortæller boligøkonom Mira Lie Nielsen, der er chefanalytiker i Nykredit. 


SE OGSÅ Drømmer du om at bygge dit eget hus?  


Find lige det, der passer til dig på Boliga.dk - Byg Hus


- Der er så få varer på hylderne, at der ikke er så meget for køberne at stille op, hvis de gerne vil have en ejerlejlighed, og det faldende udbud er kommet så langt ned nu, at det er sælgerne, der står tilbage med overhånden, siger hun til Boliga.dk og fortsætter:


- Det betyder også, at sælgerne sammen med mæglerne rimelig frit kan sætte en ret høj pris og få solgt til den pris. Derfor er der heller ikke mange af de udbudte ejerlejligheder, hvor prisen bliver justeret ned. Så det er ikke lige nu, at der er penge at spare på ejerlejlighedskøb, siger hun.Højere og højere priser


De nye ejerlejligheder, som trods alt kommer til salg hver dag i det ellers afpillede marked, har da også nogle solide prisskilte med - særligt i det populære boligområde storbyen København.


Her lå den gennemsnitlige udbudspris for en ejerlejlighed på næsten 50.800 den 1. november, hvorimod det i hele 2019 lå på omkring 46.000 kroner. Det er en stigning på over 10 procent - det oplyser Boliga.dk.


Hvilket også presser det gennemsnitlige nedslag ned på blot 3,9 procent fra 5,6 procent sidste år i hovedstadskommunen, men det er også her, hvor efterspørgslen på en bolig er særligt stor.


- Der er en kø af potentielle købere, der er klar til at handle. Men for at købe til de priser, særligt for ejerlejlighederne i København og Aarhus, skal man have en vis formue. Det betyder også, at køen nok slipper op på et tidspunkt, hvilket vil få markedet til at flade ud, siger Mira Lie Nielsen til Boliga.dk.


Ifølge hende bliver det formentlig først i foråret, hvor det forventes at udbuddet af ejerlejligheder igen vil stige og dermed stilne prisstigningerne af.


Se ejerlejligheder til salg med prisnedslag HER


 

SE OGSÅ Drømmer du om at bygge dit eget hus?  


Find lige det, der passer til dig på Boliga.dk - Byg Hus

Del det på