12. maj 2021

Må jeg eje en andelsbolig og bo i lejelejlighed samme tid?



Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til ekspert@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge og på Boliga.dk.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.



B: Kære Henrik, 


Jeg vil spørge, om jeg kan købe en andelsbolig, og så samtidig få et boligtilbud i en lejebolig?


Bemærk andelsboligen har jeg købt, men jeg bor sammen med min bror, som kommer til at bo der og jeg bor der ikke.


Med venlig hilsen, 


N


 

!: Kære N, 


Jeg forstår dit spørgsmål således, at du fortsat vil beholde din andelsbolig, men flytte over i en lejebolig, du har fået tilbudt. 


Med hensyn til lejeboligen er der ingen tvivl om, at du er forpligtet til at tage den i brug. Det vil sige flytte ind i den bolig, du får tilbudt. 


Med hensyn til andelsboligen, som du reelt så vil udleje til din bror, er det afhængigt af, hvad der står i foreningens vedtægter. 


Normalt vil der i andelsforeninger ikke være permanent tilladelse til udlejning, men der er nogle steder, hvor det tillades. 


Du skal derfor læse jeres vedtægter meget grundigt igennem for at finde svaret. Alternativt skal du kontakte bestyrelsen og få afklaring på, hvad du må.


Du kan eventuelt overveje, om din bror vil købe andelen, hvis det i øvrigt kan lade sig gøre i forhold til foreningens vedtægter. 


Med venlig hilsen, 


Henrik Høpner