Hver uge svarer boligadvokat Henrik Høpner på spørgsmål om boligmarkedet.
21. Sep. 2021

Mit hus er mindre, end ejendomsmægleren havde oplyst: Er jeg blevet snydt?Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til ekspert@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge og på Boliga.dk.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.?: Hej Henrik


Jeg købte et hus i 2015, hvor boligens areal stod til at være 168 kvadratmeter i salgsmaterialet fra ejendomsmægleren. Nu skal jeg selv sælge huset – og i den forbindelse har jeg fundet ud af, at der i BBR-registeret står, at der er 149 kvadratmeter. 


Er jeg blevet snydt af den ejendomsmægler, jeg købte huset af? Kan jeg bede ham hjælpe mig med at finde de sidste små 20 kvadratmeter, så jeg også kan få dem på min nye salgsopstilling? 


Tak


B


 

!: Kære B, 


Allerførst skal du forsøge at finde ud, hvad det korrekte areal er. Der er flere forskellige måder at opgøre det på; nogle kører på BBR-arealer og andre på tinglyst areal, hvis der er tale om ejerlejligheder - og der er forskellige målemetoder. 


Den anerkendte metode ligger i en såkaldt arealbekendtgørelse, og en landinspektør kan forholdsvis nemt fastslå arealet. 


Med hensyn til, om ejendomsmægleren har handlet forkert, da du købte ejendommen for seks år siden, vil naturligt være vanskeligt at udtale sig om. Men i første omgang vil det formodentlig være sælger, der om nogen er ansvarlig, da det i givet fald er dem, der har fået en for høj pris – hvis det viser sig, at arealet er forkert angivet. 


Du og din rådgiver kan også selv have et ansvar, for jeg går ikke ud fra, at BBR-meddelelsen er blevet ændret siden 2015, derfor kunne du og din rådgiver have konstateret problemet allerede på købstidspunktet.  Det kan få betydning i den sammenhæng, at dit krav meget vel kan være forældet, og du derfor ikke kan få erstatning, selvom det måtte vise sig, at du har betalt for meget for ejendommen. 


Hvis du skal bevise, at du har betalt for meget, kræver det et syn og skøn, hvor temaet skal være handelsprisen på baggrund af det korrekte arealangivelse og den i 2015. Et bevis, der kan være en vanskelig affære at føre.  


Med venlig hilsen, 


Henrik Høpner

Del det på
Kan du lide, det du læser?
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få
bolignyheder direkte i din indbakke.
1Boliga