Hver uge svarer boligadvokat Henrik Høpner på spørgsmål om boligmarkedet.
26. Okt. 2021

På husjagt: Må ejendomsmægleren fortælle om andre bud?Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til ekspert@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge og på Boliga.dk.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.?: Kære Henrik, 


Hvad må ejendomsmægleren egentlig fortælle om de bud, der er kommet fra andre købere? 


Min kone og jeg har budt på to huse - og begge gange er vi blevet budt over. Vi ved ikke, hvor meget, husene er blevet solgt for, men hvis det fx havde været småbeløb, kunne vi måske have fundet lidt ekstra.


Så må mægler fx fortælle, hvis vi ville kunne have fået huset for 50.000 kroner mere – eller må han slet ikke sige noget om buddenes størrelse?


Venlig hilsen, 


J


 

!: Kære J, 


Ejendomsmæglere skal forelægge alle bud, der kommer på en ejendom for sælger.


Men mægler må ikke fortælle købere, hvad andre købere har budt på ejendommen i forbindelse med salgsarbejdet. Det vil skabe en urimelig konkurrencesituation for de købere, som måske ikke får den samme information.


Det er sælger, som i sidste ende vælger det bud, de vil acceptere. Det kunne selvfølgelig være interessant for jer at vide, hvad der var nødvendigt at betale for at få den ejendom, som I alligevel ikke fik. Men her vejer hensynet til køberen, der rent faktisk får ejendommen, lidt tungere. 


Hvis I vil vide salgsprisen, kan I vente nogle måneder og derefter gå ind på tinglysningens hjemmeside for at se den.  


Med venlig hilsen, 


Henrik Høpner

Del det på
Kan du lide, det du læser?
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få
bolignyheder direkte i din indbakke.
1Boliga