ANNONCØRINDHOLD
01. jul. 2020

Sådan gør du, hvis du støder på skadedyr i dit hjem



Skadedyr er en betegnelse for den slags dyr, som ingen ønsker at få besøg af i deres hjem. Dem som altid dukker op på de dummeste tidspunkter, og som vi gerne vil af med hurtigst muligt. Skadedyr kan være mange ting, så det er både møl, edderkopper, væggelus, rotter m.m.

Men hvad skal du egentlig gøre, hvis du støder på skadedyr i dit hjem?

 

Gør noget hurtigst muligt


Det giver sig selv, at det naturligvis ikke er rart at finde skadedyr i sit hjem og eller lige uden for sin bolig. Men endnu værre er, at mange af dem hurtigt kan udvikle sig, sprede sig og blive til flere, hvis ikke du får problemet under kontrol hurtigst muligt.

Jo hurtigere du opdager dyrene, desto lettere vil de være at få udryddet. Når du skal af med dyrene, findes der forskellige tips til at gøre det selv, alt afhængig af hvilke dyr, der er tale om. Du kan bl.a. få mange former for gift mod små skadedyr eller fælder til de lidt større.

En del af disse kan købes i almindelige byggemarkeder, blandt andet de klassiske musefælder af træ, og en række insektmidler. Men hvis problemet er større, skal der som regel professionelle på banen.

Hvis du vælger at bekæmpe problemet selv, skal du som regel være lidt tålmodig. Hvis du i stedet kontakter en skadedyrsbekæmper, kan han eller hun hjælpe dig med at få udryddet dyrene umiddelbart med det samme. Det er derfor en rigtig effektiv løsning, hvis du vil af med dyrene hurtigst muligt.

 

Hold skadedyrene væk fra din bolig


Du kan aldrig være sikker på at slippe helt for alle former for skadedyr, men du kan gøre dit for at de holder sig væk. De fleste tiltrækkes, når der er noget, som de kan spise. Det virker måske naturligt nok ikke at lade madrester ligge fremme hist og her, men faktisk gælder det også sådan noget som små havregryn, der er røget forbi posen inde i dit køkkenskab.

Hvis ud for eksempel har din skraldespand stående lidt væk fra huset, kan det nogle gange virke som en god ide at sætte skraldeposen på trappen om natten, og så tage den med til skraldespanden, når du tager på arbejde eller i skole dagen efter, men denne type af lettilgængelig mad er noget der hurtigt kan tiltrække rotter og andre dyr.

Hvis du ser en rotte eller finder tegn på rotter, så skal du huske, at du har pligt til at anmelde det til din kommune. Kommunen vil så sørge for at en kommunal rottebekæmper vurderer omfanget af dit problem, og give råd om, hvad der skal gøres. Kommunen tager sig af rottebekæmpelsen gratis. Men du skal selv betale for eventuelle skader, der er sket på din del af kloarken. Hvis Rotter for eksempel har gnavet hul i en del af rørnettet i dit hus.

Du kan finde oplysninger om, hvordan du melder rotter til din kommune på dennes hjemmeside.