02. nov. 2020

Stigende priser: Boligkøberne betaler mere for hovedstadens ejerlejligheder


Selvom det på mange måder har været et utilregneligt år både i det danske i samfund og på boligmarkedet, så har boligkøberne i den grad stadig været klar til at lægge store summer for at sikre sig en ejerlejlighed i hovedstaden.


Det står ifølge nye tal fra boligvisningssiden Boliga.dk ganske klart: I flere københavnske bydele er de gennemsnitlige salgspriser for en ejerlejlighedskvadratmeter nemlig steget mellem seks og otte procent i forhold til sidste år.*


En udvikling, der på ingen måde ligner tendensen fra årsskiftet mellem 2018 og 2019, hvor ejerlejlighedspriserne enten stod helt stille eller faldt en smule i alle hovedstadens boligområder.


Dog steg priserne stille og roligt igen i løbet af 2019 og ejerlejlighedsmarkedet stod stærkt ved indgangen til 2020. Men at priserne er steget så meget i de usikre tider lige nu, er lidt af en overraskelse forklarer boligøkonom og chefanalytiker hos Nordea Kredit Lise Nytoft Bergmann:


- Normalt går boligmarkedet og samfundsøkonomien hånd i hånd, derfor er det overraskende, at boligmarkedet ikke har reageret hårdere på coronakrisen. Bortset fra en kortere periode under coronanedlukningen i marts og april er priserne fortsat op.


SE OGSÅ Drømmer du om at bygge dit eget hus?  


Find lige det, der passer til dig på Boliga.dk - Byg Hus


- Men de økonomiske konsekvenser ved coronakrisen har været meget skævt fordelt på brancher, og mange af de typiske boligkøbere har ikke mærket krisen på deres egen økonomi. Det kombineret med en fortsat lav rente og en større opsparing som følge af aflyste ferier og udbetalte feriepenge har presset boligpriserne op, siger hun.



Dyre områder trives


Nogle af de områder, hvor køberne har grebet ekstra dybt i lommerne og smidt langt flere penge på bordet, end de gjorde sidste år, er ,  Frederiksberg C, København V og København SV hvor de gennemsnitlige salgskvadratmeterpriser er steget seks, syv og otte procent i år.


Det betyder, at en ejerlejlighed på 60 kvadratmeter i Sydhavnen - som sidste år i gennemsnit blev solgt for lige under 2,4 millioner kroner - i år er blevet handlet for godt 200.000 kroner mere. Det oplyser Boliga.dk.


Også i Nordvest og på Østerbro er priserne steget næsten seks procent, og mange af dem med størst stinger er områder, der ligger i toppen af det københavnske boligmarked - hvor køberne skal give mellem 35.000 og 51.000 for en ejerlejlighedskvadratmeter.


- Vesterbro og Frederiksberg C er nogle af de dyreste postnumre og oplagte valg, hvis man vil bo lækkert i København. Ikke mindst hvis man har fået ekstra fokus på de hjemlige glæder under coronakrisen. Samtidigt bygges der i øjeblikket mange nye lejligheder i København SV, og da nybyggeri normalt koster mere end eksisterende byggerier, er salget med til at skubbe gennemsnitsprisen for området op, siger Lise Nytoft Bergmann til Boliga.dk.


Den eneste bydel i København, hvor priserne ikke er steget er byens billigste område Brønshøj, hvor ejerlejligheder er solgt for en lille smule mindre end sidste år.


- Priserne har det med at følges ad, så når køberne finder ud af, hvor meget mere de kan få for pengene ved at vælge Brønshøj, og selvom coronakrisen betyder en større usikkerhed end normalt, forventer vi, at ejerlejlighedspriserne i København vil fortsætte op i de kommende år, så boligejerne vil stå med endnu en gevinst, når vi i fremtiden kigger tilbage på 2021 og 2022, siger hun til Boliga.dk



Se ejerlejligheder til salg i København her


*Boliga.dk har opgjort de gennemsnitlige kvadratmeterpriser på solgte ejerlejligheder hidtil i 2020 (fra 1. januar til 15. oktober) fordelt på postnumre og sammenlignet dem med gennemsnittet fra 2019 og 2018. 


 

SE OGSÅ Drømmer du om at bygge dit eget hus?  


Find lige det, der passer til dig på Boliga.dk - Byg Hus