Foto: Ivan Eltoft Nielsen
08. Okt. 2021

Svimlende pris: Nyt sommerhus på markedet indtager pristronenNår kalenderen viser oktober, er det typisk ikke de lange sommeraftener med kølig rose i hånden under åben himmel på sommerhusets terrasse, der står øverst på dagsordenen.

Men det holder dog ikke markedet for fritidsboliger tilbage, der er nemlig netop kommet et sommerhus til salg, der til trods efterårsgråvejr nok kan indfri samtlige af dine feriedrømme - hvis du da har råd.

Ejendommen er udbudt til salg for intet mindre end 28,5 millioner kroner, og det gør det ifølge boligmediet Boliga.dk til den dyreste fritidsbolig, der lige nu er udbudt offentligt til salg i Danmark.

For det store beløb får du til gengæld også en sommeradresse, der breder sig over fem huse og en grund på 3,6 hektar med blandt andet tennisbane, 900 kvadratmeter lounge terrasse og pool.

Sommerhuset ligger i Nakke ved Nykøbing Sjælland og beskrives  som det rene slaraffenland i salgsmaterialet fra liebhavermægleren Ivan Eltoft Nielsen. Mæglerkæden uddyber med at skrive, at der er tale om en ejendom med en pris, der ikke tiltaler de mange, men et sted som kan være alt for de få.

 

LÆS OGSÅ Drømmer du om en solrig terrasse?


Prøv Boligas skyggekort, inden du køber drømmehjemmet
Ikke det dyreste område


Hele sommerhus-arrangementet tæller et boligareal på 778 kvadratmeter, og dermed ender udbudskvadratmeterprisen for ejendommen på godt 36.600 kroner.

Dermed skal der ifølge Boliga.dks data betales 27 procent - eller små 8.000 kroner - mere pr. kvadratmeter end gennemsnittet for lignende fritidshuse i nærområdet.

Nykøbing Sjælland, der ligger på den vestlige side af Isefjorden, er typisk ikke blandt landets allerdyreste sommerhusområder.

I øjeblikket er en gennemsnitlig sommerhuskvadratmeter i postnummeret udbudt til salg for 27.225 kroner, hvilket placerer området lige over landsgennemsnittet, der lyder på 23.173 kroner.

Til sammenligning er det Hornbæk på Sjællands østlige kyst, der pr. 1. oktober havde de højeste gennemsnitlige kvadratmeterpriser på sommerhusene. Lige knap 55.500 kroner skal der her betales pr. kvadratmeter – eller hvad der svarer til, at et gennemsnitligt fritidshus eksempelvis på 75 kvadratmeter udbydes til salg for godt 4,1 millioner kroner.

Det er da også netop Hornbæk, der p.t. sidder på den dyreste sommerhushandel, som nogensinde er foretaget i Danmark; tidligere på året blev et sommerhus på byens eksklusive Kystvej nemlig solgt for svimlende 40 millioner kroner.

 

Se Danmarks dyreste sommerhus til salg her


 

LÆS OGSÅ Drømmer du om en solrig terrasse?


Prøv Boligas skyggekort, inden du køber drømmehjemmet

Del det på
Kan du lide, det du læser?
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få
bolignyheder direkte i din indbakke.
1Boliga