01. nov. 2022

Tømrer har ikke færdiggjort tag: Må jeg tilbageholde betalingen?Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til ekspert@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge og på Boliga.dk.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.
?: Kære Henrik,

Vi er midt i et byggeprojekt (nyt tag og nye tegl). Vores hus har formen som et L.

Nedstregen i L’et – den lange længe af huset - er stort set færdig, men det viser sig, at tømreren har bestilt for få tegl, så der nu ikke er tegl nok til tilbygningen (foden på L’et), hvor der allerede er gjort klar til at lægge tegl.

Desværre kan de resterende tegl ikke leveres, da de enten er i restordre eller ikke produceres mere.

Vi har betalt cirka 500.000 kroner aconto. Den samlede regning bliver cirka en million kroner. Arbejdet er udført efter regning - det vil sige ikke med et tilbud/fast pris.

Kan jeg tillade mig at undlade at betale for det udførte arbejde - eller alternativt holde for eksempel 100.000-200.000 kroner tilbage - indtil vi får afklaring på, om taget i det hele taget kan laves færdig med de korrekte tegl?

Hvis vi vælger at få nogle andre tegl i en forkert farve i stedet, fordi de andre ikke kan leveres, bør/skal vi så betale fuld pris?

Med venlig hilsen,

J

 

!: Kære J,

Jeg vil anbefale, at I hurtigst muligt stiller et skriftligt krav til entreprenøren om, at han skal garantere, at han kan levere teglene; både indenfor en rimelig tid, men også at de er ens, så der ikke er farveforskel mellem de tegl, der allerede er lagt og dem, der kommer senere.

I er efter min opfattelse berettiget til at tilbageholde yderligere betalinger, når der er tvivl om, hvorvidt projektet overhovedet bliver færdiggjort, men også fordi, der er en væsentlig del af ydelsen, der endnu ikke er leveret.

Hvis teglene ikke kan skaffes, er risikoen jo desværre, at hele taget skal lægges om med nye tegl i samme farve. Samtidig skal I også sikre, at det tag, der er der nu, bliver sikret mod vind og vejr – ikke mindst nu, hvor vi går ind i vinterperioden. Måske skal der også isoleres lidt yderligere, afhængigt af konstruktionen.

Jeg tror, den bedste vej frem vil være dialog, men I skal som sagt ikke acceptere at betale yderligere, før I få det, I har aftalt.

Med venlig hilsen,
Henrik Høpner
Kan du lide, det du læser?
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få
bolignyheder direkte i din indbakke.
1Boliga