Hver uge svarer boligadvokat Henrik Høpner på spørgsmål om boligmarkedet.
01. Jul. 2020

Vandskade i køkkenet på lejebolig: Hvem skal betale?Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til ekspert@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge og på Boliga.dk.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.
?: Hej Henrik

Jeg sidder i afdelingsbestyrelsen i en lejerforening i et boligselskab.

Vi har for fem år siden fået renoveret vores boliger efter skimmelsvamp. Dette er desværre ikke gjort ordentligt - og vi skal på den igen.

Nu er det konstateret, at en af boligerne har en vandskade i køkkenet, fordi man ikke har monteret opvaskemaskinen korrekt. I forbindelse med renoveringen af køkken, har beboeren fået sat en køkkenvogn op, som hun skal bruge, imens køkkenet bliver lavet.

Boligselskabet har afgjort, at det er beboerens forsikring, der skal dække omkostningerne.

Mit spørgsmål er; om det er i orden?

Mange hilsner
M

!: Kære M

Jeg forudsætter, at det er beboeren, der selv har ladet opvaskemaskinen installere, hvis det er tilfældet, er det også beboeren, der har vedligeholdelsespligten – og ansvaret for, at installationen er korrekt.

Hvis den præmis er rigtig, synes beslutningen at være korrekt.

Beboeren eller beboerens forsikring vil muligvis have regreskrav, overfor den installatør, der har foretaget den fejlagtige montering, men det er ikke noget, som afdelingsbestyrelsen behøver at forfølge.

Venlig hilsen
Henrik Høpner
Del det på