29. sep. 2020

Vores vej bliver blokeret af lastbiler, der støjer og sviner: Hvad kan vi gøre?



Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til ekspert@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge og på Boliga.dk.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.




?: Hejsa,

Vi bor i et villakvarter, hvor en murer har etableret virksomhed i nogle gamle ladebygninger, og hvor han lejer meget af pladsen ud til andre virksomheder og private.

Han har bygget kontor, inden han var i besiddelse af en byggetilladelse, han har etableret hegn, og den private fællesvej går nu direkte forbi vores plankeværk, så vi ofte ikke kan være i haven pga. larm, støv og chikane. Bilerne har desuden direkte udsyn til vores hus og have. Han har også opsat kameraovervågning af den private fællesvej, og så er der lastbiler, der blokerer vejen, så vi er spærret inde, når de leverer varer.

Kommunen er inden over - MEN sagen har stået på siden 2016, hvor min nabo og jeg klagede første gang. Kommunen har virkelig været -og er - tunge at danse med, de lover svar, men intet sker, og imens eskalerer det mere og mere.

Hvad kan vi som borgere og naboer til en entreprenørvirksomhed gøre?

Mvh
L

!: Kære L

Allerførst skal I få klarlagt om den virksomhed, der drives, drives lovligt. Der kan være lokal- og kommunalplaner – men også miljøplaner, der overskrides, når virksomheden sker nær et villakvarter.

Det kan være, lokalplanen giver lov – men støj- og andre genegrænser skal overholdes – også i forhold til, at der ligger et villakvarter som nabo. Man kan populært sagt sige, at man ikke kan blive ved med at støje, hvis det generer villakvarteret med henvisning til, at det er et industriområde.

I kan overveje, om det er en ide at rejse sagen politisk i kommunen, der vil ofte være nogle partier, der er lydhør overfor at sikre beboere i villakvarterer ordentlige forhold.

Angående dit spørgsmål om videoovervågning, parkering osv. bør I rette henvendelse til politiet og evt. tage fotos, så I har beviser. Videoovervågning må ikke finde sted på offentlige arealer og heller ikke i jeres haver og tilsvarende. Den private fællesvej er til trods for navnet offentligt område.

Venlig hilsen
Henrik Høpner