Nyhedsbrevet Bolignyt

Kan min bror købe andelslejlighed med mig og beholde sin lejebolig?

Skrevet af Boliga.dk (15. februar 2017)


...


Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til lf@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver onsdag.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.

------------------------------------------------------

?: Hej Henrik

Jeg vil spørge, om det er muligt, at jeg køber en andelslejlighed sammen med min bror, men som kun jeg skal bo i, når han samtidig bor i en lejebolig og står på lejekontrakten der?

Grunden til, at vi vil købe andelsboligen til mig sammen, er, at jeg ikke selv har pengene til at købe den alene, og han derfor gerne vil hjælpe mig.

Han vil dog ikke risikere at miste sin egen lejebolig ved at hjælpe mig med købet.

Hvis det ikke er tilladt for ham at bo i en lejebolig - og samtidig være medejer af andelsboligen  - er der så andre muligheder, så han  evt. kan låne mig pengene, og jeg så køber den alene?

Jeg håber, at du kan være behjælpelig med et svar.

De bedste hilsner
M

!: Hej M

I forhold til din brors lejebolig er der ikke noget der forhindrer, at han er medejer af en andelsbolig, men det er ikke sikkert, at andelsboligforeningen vil acceptere det.

Normalt kræver andelsboliger, at andelshavere bebor lejlighederne.

Derudover kan der komme et problem den dag, andelslejligheden skal sælges, for der har din bror jo ikke boet der. Det kan give nogle skattemæssige komplikationer.

Hvis formålet alene er, at han skal låne nogle penge til dig, og han ønsker at få sikkerhed for lånet, er der mulighed for, at man kan få pant i lejligheden, og jeg tror, det er den konstruktion, der er bedst og mest overskuelig for jer.

Det vil sige, at du køber lejligheden, din bror låner dig pengene, og han får et tinglyst pant i lejligheden til sikkerhed for lånet.

Mvh.
Henrik Høpner

Modtag Boligas nyhedsbreve

Ja tak, jeg vil gerne modtage nyhedsbreve med artikler og annoncer fra Boliga ApS (f.eks. via e-mail, push-notifikationer og sociale medier) og andre medier i Euroinvestor-koncernen. Annoncørbetalt indhold vil være markeret. Jeg giver samtykke til, at Boliga ApS må indsamle og behandle mine personoplysninger såsom kontaktoplysninger, oplysninger om præferencer og interesser, købshistorik, samt adfærd på Boligas og Euroinvestors websteder og andre online-kanaler til brug for markedsføring af de nævnte virksomheders produkter og profilering samt samarbejdspartneres produkter og profilering. Jeg kan til enhver tid tilbagekalde mit samtykke i de enkelte nyhedsbreve.
Se en opdateret liste over vores aktuelle samarbejdspartnere her

Den version af browseren Internet Explorer du bruger er forældet. Den har kendte sikkerhedshuller og ulemper og begrænsede funktioner. Vi opfordrer dig derfor til at opgradere til en nyere moderne browser. Du kan opgradere din browser ved at klikke her.