Nyhedsbrevet Bolignyt

Vi har solgt huset, men lejer nægter at flytte. Hvad gør vi?

Skrevet af Boliga.dk (17. januar 2018)


...


Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til lf@boliga.dk og gør det så kort som muligt.Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver onsdag.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.
?: Hej Henrik

 

Vi skriver til dig, fordi vi lejede vores hus ud til en lejer med forkøbsret. Han sagde, at efter ét år ville han købe det.

 

Da året var gået, fortalte han, at det ikke kunne lade sig gøre af ukendte årsager.

 

Vi sagde, at han skulle være klar over, at når huset blev solgt, så skulle han flytte. Det gik han med til ( mundligt).

 

Nu er huset blevet solgt, og vi er så glade, men...!!

 

Han nægter nu at flytte fra lejemålet inden for de tre måneder, vi har givet ham fra nu.

 

Hvad har vi af muligheder?

 

Han henviser til kontrakten, og vi mener, at han har holdt os for nar i forbindelse med købet.

 

Venlig hilsen

DF


!: Kære DF


Mit svar vil være af mere overordnet karakter.


I skal med det samme tage kontakt til en advokat, der kan hjælpe jer med at forsøge at få lejeren ud af huset.


Der er behov for en minutiøs gennemgang af kontrakten,  dels for at kunne forhandle med lejeren, dels for at skrive den rigtige opsigelse til lejeren.


Mere overordnet er det problem, I står i, desværre ikke ukendt.


Mange vælger at udleje en bolig i tillid til, at både lejer og udlejer overholder de indgåede aftaler, men desværre er det ikke altid, det sker.


Hvis man har haft en tidsbegrænset lejeaftale, og man ikke sørger for straks at få lejeren ud af lejemålet, når tidsbegrænsningen slutter, vil lejemålet fortsætte på almindelige vilkår, dvs. med en stor grad af beskyttelse for lejer, blandt andet mod opsigelse.


Når dette samtidig kombineres med, at I - som jeg forstår det - har solgt boligen, risikerer I at være ude i misligholdelse i forhold til den nye ejer, der naturligvis har en forudsætning om selv at kunne benytte huset.


Desværre kan løsningen måske blive, at I må acceptere at betale lejeren et større eller mindre beløb for at fraflytte. Det ses nogle gange og har desværre ofte karakter af en form for "afpresning".


Overordnet er der derfor altid god grund til at overveje, om man vil udleje, som det er sket, og hvis man gør det, så sikre at kontrakten er udarbejdet af en professionel.


Mvh.

Henrik Høpner

Modtag Boligas nyhedsbreve

Ja tak, jeg vil gerne modtage nyhedsbreve med artikler og annoncer fra Boliga ApS (f.eks. via e-mail, push-notifikationer og sociale medier) og andre medier i Euroinvestor-koncernen. Annoncørbetalt indhold vil være markeret. Jeg giver samtykke til, at Boliga ApS må indsamle og behandle mine personoplysninger såsom kontaktoplysninger, oplysninger om præferencer og interesser, købshistorik, samt adfærd på Boligas og Euroinvestors websteder og andre online-kanaler til brug for markedsføring af de nævnte virksomheders produkter og profilering samt samarbejdspartneres produkter og profilering. Jeg kan til enhver tid tilbagekalde mit samtykke i de enkelte nyhedsbreve.
Se en opdateret liste over vores aktuelle samarbejdspartnere her

Den version af browseren Internet Explorer du bruger er forældet. Den har kendte sikkerhedshuller og ulemper og begrænsede funktioner. Vi opfordrer dig derfor til at opgradere til en nyere moderne browser. Du kan opgradere din browser ved at klikke her.