16. feb. 2024

Få et glimt af historien: Ældste boliger til salg i DanmarkSkrevet af Christian Yttergren | cty@boliga.dk

Blot 58 år efter, at Christopher Columbus satte sin fod for første gang på amerikansk jord i 1492, blev det ældste hus på listen bygget. Boliga har samlet nogle af de allerældste boliger i Danmark, som er til salg netop nu.

Gammel bolig i gammel by
Flyt ind i en del af Danmarkshistorien. Dette hus er nemlig fra 1550 og udgør et af Danmarks ældste beboelseshuse. Indvendigt imponerer boligen med en stueetage, der inkluderer entré, bryggers, badeværelse, køkken med spiseplads, en storslået spisestue og ikke mindre end to opholdsstuer. Boligen byder desuden på en lille, ugeneret have med to terrasser og et charmerende rundt orangeri.

Læs også: Find din drømmebolig med et swipe

Hvis du drømmer om at bo her, skal du punge ud med 3.498.000 kroner.

Se den gamle bolig her.

En gammel bolig i gamle Ribe. Foto: Ribe Mæglernen

En historisk feriebolig
Måske gider du ikke en ældre bolig hele året rundt? Her er løsningen – en feriebolig, hvor både havearbejde og vedligeholdelse er lagt i andres hænder.

"Dronningmølle Slot" er en eftertragtet bebyggelse med 27 unikke lejligheder, der hver især skiller sig ud. Bygningen, arkitektonisk smukt udformet, står i god vedligeholdelsesmæssig stand og skaber en behagelig atmosfære.

Læs: Bliv vinbonde i din egen baghave

Du får 79 kvadratmeter for 1.950.000 kroner.

Se den her.

En alsidig og gammel bolig. Foto: Nybolig Peter Leander Dronningmølle

Tidløs bolig
Drømmer du måske om en tidløs præstebolig fra 1638 omgivet af skov og historie? Denne historiske bolig i Rødding, beliggende på en 2862 kvadratmeter stor grund, har bevaret sin autenticitet fra fortiden. Den er omgivet af smuk natur, marker og et mindre skovstykke, hvilket giver ejendommen en følelse af ro og idyl. Velanlagte terrasser, et charmerende drivhus og græsplæner skaber det perfekte sted for børnene at lege og udforske.

Læs: Her er de mest romantiske boliger

Køb herligheden for lige under én kroner.

Se boligen her.

En smuk gammel gård. Foto: Ribe Mæglerne

Få kvadratmenter – men rig på historie
Vi skal lige nogle år frem, før vi finder den næste på listen. Denne fantastiske lejlighed ligger i hjertet af København.

Læs også: Her er eksperternes bud på boligmarkedet i 2024

Boligen blev bygget i 1777 og kan blive dit hjem for 3.745.000 kroner. Lejligheden har 60 kvadratmeter. Det er måske ikke så meget, men til gengæld bor man i en helt unik tidslomme!

Se boligen her.

Her flytter man ind i hjertet af København. Foto: danbolig København City Christianshavn
Kan du lide, det du læser?
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få
bolignyheder direkte i din indbakke.
1Boliga