ANNONCØRINDHOLD
23. jun. 2022

Få den klassiske stil – og nybyggeriets fordeleEr du vild med sprossede vinduer, hyggelige kviste, stuk og et hus, der emmer af solidt murværk og godt håndværk?

Men ikke så begejstret for at bo i en 100 år gammel bolig, som kræver løbende vedligeholdelse og mangler moderne bekvemmeligheder? Så er løsningen måske at bygge klassisk. Helt fra grunden.

Danske boligsider kårede for få år siden den klassiske danske murermestervilla som værende blandt danskernes absolutte favoritboliger. Men tid og slid sætter sine spor.

Et hus med omtrent 100 år på bagen byder på udfordringer, og mange købere mister interessen, når de opdager, at de ældre villaer kræver vedligeholdelse, mangler moderne bekvemmeligheder og ikke er helt så fordelagtigt indrettet hverken i forhold til rumdeling eller med for eksempel gulvvarme og teknik gearet til moderne husejere.

Men hvad gør man så, hvis man elsker stilen, det klassiske look og ikke mindst de klassiske, rustikke materialer? Når du bygger nyt kan du hos nogle byggefirmaer, få alle de klassiske goder, men også alle de moderne – i samme hus.

Du sikrer dig et boligmaskineri med tidssvarende byggematerialer og isolering, energirigtige tiltag, ekstra sundt indeklima samt en god, praktisk planløsning.

Alt sammen fordi huset simpelthen opføres helt nyt og ud fra moderne byggemetoder og et gældende byggereglement. Men også på grund af den helt store gevinst:

- Ved nybyggeri får du selv mulighed for at udforme din helt personlige murermestervilla, efter egne ønsker og nutidens behov. Du kan vælge lige præcis den type mursten, du synes er pæn, det antal kvadratmetre og værelser, der passer til din familie eller måske få drømmen opfyldt om det rummelige køkken/alrum med plads til de helt store hyggemiddage. Mulighederne er mange, siger Christian Stochholm, arkitekt hos Lind & Risør A/S og uddyber:

- Vi har utallige klassiske murermestervillaer på vores cv. At vi har opført så mange af netop denne type byggeri gør også, at vi ved hvad der virker, og hvad der ikke virker. Det er nemlig ikke alle de klassiske detaljer der er gangbare i nutidens byggemetoder, men det har vi fundet gode løsninger på.

 

Klassisk murermestervilla fra Lind & Risør nyopført på en dansk villavej. Murermestervillaens afdæmpede fremtoning og enkle materialevalg spiller godt sammen med omgivelserne, giver ro for øjet og velvære i en travl hverdag.

 

Den velkendte stil: rustikke, røde mursten; rødt tegltag; sprossede vinduer; zinktagrender og pudset sokkel. Enkle, gedigne og holdbare materialer, der kun bliver smukkere med årene.

 

De øvrige huse på vejen er også i den klassiske murermesterstil – dog med væsentlig flere år på bagen end det nye hus, med mere vedligeholdelse og mangel på moderne bekvemmeligheder til følge.
Kan du lide, det du læser?
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få
bolignyheder direkte i din indbakke.
1Boliga