ANNONCØRINDHOLD
20. jun. 2022

Sådan bygges den helt rigtige palævillaPalævillaen er et resultat af mange årtiers æstetiske finpudsning af alle de små detaljer.

Palæstilen er en forholdsvis ny stilart. Når en palævilla skabes sørger arkitekten for, at alle bygningsdele dimensioneres efter et resultat af århundreders æstetiske erfaringer.

- Palævillaer kan både i arkitektur og udformning fremstå helt individuelt og meget forskellige i deres udtryk, men et hus i to fulde plan gør det ikke bare til en palævilla, fortæller arkitekt Christian Stochholm, fra byggefirmaet Lind & Risør.

Den klassiske udformning kendetegnes da oftest også ved spring i huskroppen - og i mere moderne udgaver - af en kombination mellem et og to plan.

For palævillaen er det enkle udtryk vigtigt, men man kan ikke komme uden om de mange æstetiske detaljer som boligtypen er kendt for og som bør være en del af enhver nybygget palævilla.

- Ejendommen skal fremstå som en robust helhed tilført de mange klassiske karakteristika som er finpudset over mange årtier, f.eks. ens placerede- og småsprossede vinduespartier, glaserede tagsten, detaljer i murværk og franske altaner - blot for at nævne de mest iøjnefaldende, siger arkitekt Christian Stochholm og slutter:

- Den moderne arkitekttegnede palævilla, skal med sin fremtoning signalerer den klassiske storhed.

Vinduernes udformning og deres placering i facaden. Et eller flere fremspring i huskroppen.

 

Detaljer fra tidligere tiders mondæne byggerier - integreret i moderne murværk, er blot nogle af de ting arkitekten har med i overvejelserne når en palævilla skal skabes.

 

Symmetrien og proportionerne skaber arkitektonisk orden og giver ejendommen volume.

 

Den geometriske centerakse er omdrejningspunktet og de enkelte klassiske detaljer og udsmykninger - som skal danne kontrast til den rektangulære bygning - bør indordnes under dette.
Kan du lide, det du læser?
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få
bolignyheder direkte i din indbakke.
1Boliga